Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI PRAVILNIK 

1. 24-urni odpovedni rok.
Trening lahko odpoveste najkasneje 24 ur pred začetkom le-tega. Trenerja obvestite preko mobilnega telefona (klic ali sms sporočilo).

2. Športna oprema
Za nemoteno delo je potrebna enostavna športna oprema (kratka športna majica; športne hlače –  trenirka ali kratke hlače; čisti športni copati in/ali športni copati za ven ob pravočasnem dogovoru s trenerjem). Ščitniki, rokavice, pasovi in podobna »fitnes« oprema ni potrebna in ni zaželena.

3. Bidon oz. steklenica z vodo
Imejte vsaj pollitrsko steklenico z vodo. V vodo lahko raztopite tudi športni napitek, a priporočamo posvet s trenerjem o tovrstnih napitkih.

4. Zamujanje na trening
Trening se nikoli in nikdar ne podaljšuje na račun zamujanja. Po tretji zamudi na trening se trener odloči o nadaljnih ukrepih (predčasna prekinitev pogodbe brez vračila plačila za tekoči mesec).

5. Ogrevanje za trening
Ogrevanje je v sklopu enournega treninga. Ogrevanje vodi trener ali pa se v skladu z dogovorom s trenerjem ogrejete sami oziroma po navodilih trenerja.

6. Metanje uteži na tla ni dovoljeno
Odlaganje uteži na klopi ali sedeže trenažerjev ni dovoljeno. Uteži in opremo po uporabi odložite na za to predvidena mesta. Dolžnost vsakega vadečega je, da uteži in opremo po vadbi pospravi za seboj. Svetujemo vam, da pred začetkom uporabe vadbenih naprav dobro preverite, ali je zaponka na utežeh pravilno nameščena, da ne bi prišlo do zdrsa uteži in s tem do poškodb.

7. Obvezna uporaba brisače in čiščenje vadbene opremePri vadbi na trenažerjih, klopeh in blazinah obvezno uporabljajte brisačo. Da bi ohranili najvišjo raven higiene, pa po uporabi kardio trenažerjev in blazin le-te obvezno očistite z dezinfekcijskim sredstvom. Če ste brisačo pozabili, vam jo bomo rade volje posodili.

8. Uporaba sanitarij in tušev
Prosimo vas, da toaletne prostore in tuše po uporabi pustite v čistem stanju, saj bo le tako možna neomejena uporaba tudi ostalim članom. Vsak član si želi uporabo brezhibno čistih toaletnih prostorov.

9. Vaše zdravstveno stanje in morebitne poškodbe
Vadeči je dolžan trenerja obvestiti o posebnostih glede svojega zdravstvenega stanja in iz tega izhajajočih omejitvah pri vadbi. S trenerjem se morate o tem temeljito pogovorili na predhodni obravnavi. Vadbeni center in njegovi zaposleni ne morejo prevzeti nobene odgovornosti zaradi poškodb, poslabšanja zdravja ali drugih negativnih posledic, ki nastanejo pri vadbi oz. kot posledica vadbe ali uporabe storitev vadbenega centra, tudi če so bili seznanjeni z omejitvami in možnimi zdravstvenimi težavami vadečega oz. uporabnika storitev.

10. Vaše počutje
Vadba poteka na lastno odgovornost. Pred vsako vadbo dobro ogrejte mišice, med vadbo pa ne delajte predolgih odmorov, da ne pride do ohlajanja organizma. Če med vadbo občutite slabost ali neprijetno počutje, vajo TAKOJ prekinite in se posvetujte s trenerjem.

11. Varnost osebnih predmetov
Vadbeni center in njegovi zaposleni ne odgovarjajo za varnost osebnih predmetov. Oblačila in osebne predmete shranjujte v za to namenjenih garderobnih omaricah.

12. Odgovornost vadbenega centra
Pridružujemo si pravico do spremembe pravilnika, ki je javno obešen v prostorih vadbenega centra. Osebje vadbenega centra si pridružuje pravico prepovedi vadbe obiskovalcem, ki ne upoštevajo tega pravilnika. Knjigo pohval in pritožb dobite pri osebnem trenerju.

 

 

PRISTOPNO SOGLASJE

Namen in obrazložitev storitve

Razumem, da je namen izvajanja vadbenega programa pridobitev, napredek in ohranitev kardio-respiratorne vzdržljivosti, izboljšanje sestave telesa, gibljivosti, mišične moči in mišične vzdržljivosti. Vadbeni program bo zasnovan glede na moje potrebe, cilje in sposobnosti. Vse komponente vadbenega programa bodo v skladu s protokoli NCSF (National Council on Strength and Fitness) zasnove programov. Vadbeni programi vključujejo (vendar niso omejeni) aerobno vadbo, anaerobno vadbo in vadbo gibljivosti. Vsi programi so oblikovani tako, da se postopoma povečajo obremenitve na telo ter da se posledično izboljša splošno zdravje.

Tveganja pri vadbi

Razumem in mi je bilo obrazloženo, da obstaja možnost nastanka poškodb ter fizioloških sprememb med vodeno vadbo. Podučen/a sem bil/a, da lahko te spremembe vključujejo povišan krvni pritisk, omedlevico, motnje srčnega ritma in v zelo redkih primerih težje zdravstvene zaplete. Vse našteto pa bo s predhodno obravnavo vadečega, testiranjem ter strokovnim nadzorom s strani osebnega trenerja tekom vodene vadbe minimalizirano. Kljub možnim zdravstvenim zapletom želim pričeti z vodeno vadbo.

Prednosti vadbe

Razumem, da ima udeležba pri izvajanju vadbenega programa veliko prednosti povezanih s splošnim izboljšanjem zdravja in počutja. Prednosti redne vadbe lahko vključujejo izboljšave v sestavi telesa, povečanem obsegu gibanja, mišično-skeletni moči, vzdržljivosti ter kardio-respiratorni učinkovitosti. Poleg tega redna vadba izboljša nivo krvnega pritiska, presnovne funkcije, zmanjša delež maščobnih oblog in tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja.

Telesni odziv na vadbo

Razumem, da mi bo tekom vodene vadbe naročeno naj izvedem posamezne vaje in gibanja, ki bodo vplivale na fiziološke odzive telesa kot npr. povišan srčni utrip, potenje, izčrpanost, utrujenost, hiperventilacijo, mišične bolečine, krče ali slabost. 

Zaupnost in uporaba informacij

Razumem, da bodo informacije pridobljene s strani osebnega trenerja tekom izvajanja vadbenega programa obravnavane kot zaupne. Tretje osebe do njih ne bodo imele dostopa, razen v primeru mojega pisnega soglasja. Vse pridobljene informacije bodo uporabljene zgolj za dodatno obravnavo pri razvoju vadbenega procesa, oceni napredka in pri zmanjšanju dejavnikov tveganja za zdravje.

Vprašanja in soglasje o pričetku vadbenega procesa

Imel/a sem priložnost zastaviti vprašanja, ki se nanašajo na vadbeni proces. Kljub dejstvu, da obstajajo tudi drugi dejavniki tveganja za zdravje, ki mi niso bili predloženi ali omenjeni, še vedno želim pričeti z vadbenim programom. Soglašam, da sem ta dokument prebral/a oziroma mi je bil v celoti prebran ter se strinjam z vsemi storitvami in postopki kot so opisani ali obrazloženi s strani osebja.

Z vsem zgoraj naštetim se strinjam in rad bi začel z vadbenim procesom

Prebral sem celotno soglasje in se strinjam z vsem navedenim. V roku 7 dni od prejema računa, bom poravnal stroške vadbe, za katero sem se dogovoril s podjetjem Odskočnica, Nejka Kapun s. p.