Vabim vas na holistični poletni spletni program! 

Namenjen je vsem, ki si želite v juliju poleg zabave in dopustov, poskrbeti tudi za lahkotnost uma in telesa! V program sem vključil različne tehnike in metode, ki vam pomagajo pri odpravi bolečin v hrbtu, vratu in kolkih. Hkrati se skozi vaje izboljšanja gibljivost mišic, začnete odpravljati asimetrije na telesu, ki so eden glavnih razlogov za kronične bolečine v sklepihin slabše počutje. Izvajali bomo somatske vaje, mobility sklope, dihalne vaje ter sestavljene gibalne naloge za bolj poglobljen stik s telesom in višjo gibalno inteligenco! 

Program bo potekal v ponedeljek, torek, sredo in četrtek od 20:00 do 21:00 v živo preko Zooma.

Verjamem, da imate mnogi pomisleke, tudi sam imam raje osebni stik, a pomislite koliko časa in energije prihranite in uporabite tehnologijo v svoj prid. Učinkovitost spletnega programa je mnogo višja saj se ga lahko udeleži kdorkoli širom Slovenije, vse kar potrebujete je zgolj vaša pozornost, čas in energija, ki jo vložite po 1 uro vsak večer! Brez stroškov bencina, potrate časa, plačevanja najemnine ali vadnine za prostor, itd.

Ob petkih, sobotah in nedeljah programa ne bo v živo, bom pa  poslal audio somatsko vajo za izvajanje po posnetku ter dostop do vaje s podrobno razlago, ki so na YT kanalu dosegljive zgolj za udeležence programa.

Program je namenjen vsem, ki si želite izboljšati mobilnost in gibljivost telesa, bolje zaspati in bolj mirno ter kvalitetno spati ter se zbuditi spočiti. Vsem, ki imate določene kronične težave z bolečinami v hrbtu, vratu, ramenih ter kolkih. Na program ste vabljeni vsi, ki imate določene respiratorne težave (lažja astma, spalna apneja, plitko dihanje, hitra zadihanost in podobno). Vsi, ki imate morebitne težave s telesno držo in zakrčenimi mišicami v prsnem košu, v vratu ali kje drugje po telesu.

Na programu vam bom predstavil tehnike in znanja z različnih področij, ki so meni in mojim strankam pomagale do izboljšanja mobilnosti telesa, boljšega dihanja ter spanja ter manj bolečin v križu, vratu, kolkih, ramenih in večje sproščenosti, lahkotnosti v gibanju ter športu. 

Z leti prakse in življenjskih izkušenj sem prišel do spoznanj, da ne moremo ločiti telesnega gibanja, psihologije, človeških odnosov in vedenja ter čustev, ki pridejo zraven. Kot imamo možnost se prepustiti avtomatiki oz. podzavestnem delovanju, imamo vedno tudi drugo možnost, ki je pa običajno težja. Zavestno se odločiti in potem tudi delovati, se vesti ali gibati drugače, premišljeno, z željo po spremembi. 

Ko nekaj počnemo dovolj dolgo, vztrajno in pozorno, se to novo zavestno delovanje v naš sistem prenese ter ustvarimo novo posodobljeno avtomatiko. Pa naj bo to nova veščina, nov gibalni vzorec, spremenjena rutina spanja in vstajanja, drugačen dihalni vzorec ali drugačna partnerska zveza. 

Program bo temeljil na osnovah za življenje z več energije in večje lahkotnosti. Tako boste na programu skozi teoretičen del spoznali, skozi prakso pa bolje razumeli pomen osnov za boljše delovanje v somi:

Funkcija tridelnega lijačnega dihanja ter posledično boljša oskrba tkiv s kisikom (brezplačna PDF knjiga Dihanje)

Telesna oziroma gibalna inteligenca z vajami klinične somatike in AEQ metode (brezplačna PDF knjiga z vajami ter dostop do somatskih vaj na YT kanalu) 

Pomen čuječnosti in samoregulacije skozi zavestno lahkotno vadbo za sprostitev in boljše počutje

Pomen dihanja in umirjanja za daljše in bolj kakovostno spanje

Osnovna mišična moč, vzdržljivost in kondicija 

Razumevanje vloge kakovostnega prehranjevanja in kaj to sploh pomeni (brezplačna PDF knjiga Moja prehrana)

Razumevanje principa 80:20 v delovanju avtonomnega živčnega sistema ( parasimpatikus, simpatikus) in vpliv stanja AŽS na ostale telesne funkcije (presnova, prebava, hormonsko delovanje, respiratorni sistem, krvožilni sistem)

Kaj je to senzorno-motorna amnezija in zakaj so čustvena stanja direktno povezana z našim telesnim stanjem

Zakaj visokointenzivne vadbe in stroge diete vodijo v dolgoročno katastrofo in izgorelost ter jo-jo efekte

Zelo pomembno je, da slišite svoje telo in začnete razumeti sebe tako dobro, da se lahko učinkovito soočate s stresom, hitrim življenjskim tempom, nezdravimi lepotnimi normami, nemoralnimi službenimi zahtevami, pomanjkanjem spanca in časom za učinkovitejše prehranjevanje itd.

To pa lahko dosežete le s pravo mero gibalne inteligence, zavestnega nadzora nad svojim gibanjem, dihanjem in posledično vedenjem, ob ravno pravi meri redne telesne aktivnosti, usmerjanjem v prilagojeno prehranjevanje glede na realno porabo, s čuječnostjo in boljšo povezavo uma in telesa. 

ODSKOČNICA, Nejka Kapun s.p.
Špindlerjeva ulica 9, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija